Tennisclub speelt nieuwe terreinen in

Print
Sint-Amands - De 28 jaar oude Sint-Amandse tennisclub Savanti heeft zopas twee nieuwe openluchtterreinen in gebruik genomen. Daarop kunnen de bijna vierhonderd leden ook nog tijdens een doornatte zomer spelen.
BR>
Het gaat om twee terreinen die zijn aangelegd volgens een nieuw procédé. Op een dunne betonnen bedding waarop nog een cementvloer is aangebracht, zijn poreuze kunststoffen matten gelegd. Deze zijn de basis voor de uiteindelijke laag, de 'brique pelée'. Het is een systeem dat het onderhoud van de terreinen tot een minimum beperkt en dat toelaat continu te spelen, ook 's winters. Zelfs een kwartier na zware regenbuien is het al mogelijk weer op die terreinen te spelen. Het nieuwe procédé bewees de eerste dagen al meteen zijn nut.

De aanleg van de twee nieuwe tenniscourts werd mogelijk door een totale herschikking van de Sint-Amandse sportvelden na de sanering van de vervuilde gronden. De voetbalvelden werden verlegd, net als het krachtbalterrein. Zo kwam ruimte vrij voor de tennisterreinen. De gemeente gaf een eenmalige subsidie van 75.000 euro voor de aanleg en de tennisclub betaalde het saldo van de investering, of nog ruim 50.000 euro. Daar was ook de aanleg van een nieuwe sproei-installatie in begrepen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio