Putte ontvangt Eneco Tour

Print
Putte - Na de Ronde van België mag Putte zich opnieuw opmaken voor de aankomst van een wielerwedstrijd. De Eneco Tour arriveert zaterdag 25 augustus aan Klein Boom.
BR>
De Eneco Tour vindt plaats van 21 tot 29 augustus. "De provincie kocht de rechten voor een start en aankomst. In samenwerking met de provincie ontvangt Putte de renners op zaterdag 25 augustus met een aankomst", zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld).

"We werken momenteel naarstig aan de voorbereidingen. De tijd is kort, maar de ervaring van de eerdere aankomsten van de slotrit van de Ronde van België in onze gemeente, helpt ons. Voor onze technische dienst is het makkelijker omdat de renners hetzelfde parcours als tijdens de Ronde afleggen. Wij kunnen ook rekenen op een grote externe politiebijstand van maar liefst 82 mensen", zegt Gysbrechts.

Opnieuw is gemeenschapscentrum Klein Boom het kloppende hart van de wielerdag. Er komt een wielrennersdorp en er zijn nevenactiviteiten om er een groots volksfeest van te maken. Zo zijn er optredens van Salida Ocho en Triplex.
"De Eneco Tour heeft in Putte nog niet die gigantische uitstraling van de Ronde van België, maar toch zullen weer wielertoppers uit binnen- en buitenland strijden op de Putse wegen", besluit de burgemeester.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio