Mechelen sluit dorpen aan op riolering

Print
Mechelen - Sneller dan verwacht zal het afvalwater van de inwoners van de Mechelse deelgemeenten Hombeek, Leest en Heffen niet meer in de Zenne belanden. Aquafin start in 2008 met de bouw van een collector.
BR>
De bouw van een collector over de hele lengte van de Uilmolenweg, beter bekend als de Hotelweg, is een doorbraak. Omdat het afvalwater van Brusselse huishoudens vroeger rechtstreeks in de Zenne werd geloosd, zag Aquafin er weinig nut in om in zo'n collector te investeren. Maar met de bouw van een groot waterzuiveringsstation in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is daar verandering in gekomen.

"Van zodra Aquafin met de werkzaamheden begint, wil de stad klaar zijn met haar plannen voor de as Bank-, Zep-, Gijsbeek- en Expoelstraat in Hombeek. Die gaan wij als eerste aansluiten op de riolering", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld). Nu de Mechelse collector voor Aquafin een prioriteit is, betekent dat ook goed nieuws voor de Zenne. "Die zal op termijn een pak properder worden", aldus de schepen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio