Heist maakt zich op voor grote verkeershinder

Print
Heist-op-den-Berg - Het bouwverlof is voorbij en dus beginnen de werkzaamheden weer. In Heist betekent dit heel wat verkeershinder.
BR>
Het kruispunt van de Bossestraat, Kasteelstraat en Schoorstraat ligt vanaf vandaag open voor de aanleg van een collector, met het oog op riolering in de Kasteelstraat. De werkzaamheden duren vermoedelijk zes weken en hebben een enorme impact voor de werknemers in het industriepark, voor de schoolkinderen vanaf 1 september en voor het verkeer richting Station, Achterheide en gewestweg.

Op 1 augustus start de aanleg van de collector tussen de Heimolenstraat en de Houwstraat in Berlaar-Heikant. Daarbij komt er een kruising met de N10-gewestweg met een open sleuf. Deze klus neemt een viertal weken in beslag. Voor de volledige werf zijn zo'n tachtig werkdagen nodig. Hiervoor is het afsluiten van de N10 voor alle verkeer tussen beide straten noodzakelijk. Er is omleiding vanaf de rotonde Fabiola via de N15 en vanaf de Dries in Beerzel (Putte) via de Houwstraat en Steenbeek. Om sluipverkeer te ontmoedigen, kondigt de politie strikte controles aan.

Vanaf volgende week gaat de aannemer ook voort met de aanleg van de rotonde N10-Lostraat. De Lostraat en Heist Goorstraat blijven afgesloten, op de N10 komen er tijdelijke verkeerslichten.

Om het allemaal nog wat moeilijker te maken, worden vrijdagavond de Bergstraat, Leopoldlei, E. Wouterstraat en Noordstraat afgesloten voor een dernyfestival in het centrum. Woensdag 8 augustus vinden in Booischot een hele dag wielerwedstrijden plaats, waardoor Booischot, Hulshout, Westerlo en Herentals voor het Heistse verkeer onbereikbaar zijn.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio