Aquafin verlegt Veldekensloop

Print
Turnhout - Aquafin start nog deze week met het afkoppelen van de Veldekensloop en de Heizijdseveldloop van de riolering in het noorden van Turnhout. Daarbij verlegt de maatschappij de bedding van de waterlopen.
BR>
Zowel de Veldekensloop als de Heizijdseveldloop komen via een collector in de riolering terecht. Aquafin wil deze beekjes afkoppelen, zodat enkel nog afvalwater naar de waterzuiveringsinstallatie wordt gevoerd. Die werkzaamheden starten deze week en duren wellicht tot april 2008.

Bij het afkoppelen gaat Aquafin de waterlopen ook een nieuwe bedding geven. De Veldekensloop vloeit momenteel onder de zogenaamde Tecawijk in het noorden van Turnhout door. Daardoor is de omgeving van straten zoals de Rood Kruisstraat, Eén Meistraat en Fonteinstraat bijzonder vochtig.

De Veldekensloop krijgt een nieuwe gracht, die langs de zones van enkele geplande bouwprojecten loopt. Met het weer naar de oppervlakte halen van deze beek hoopt Aquafin ook voor een degelijke afwatering van de natte weiden te kunnen zorgen. De loop gaat dan parallel met de Veldekensweg naar het noorden toe, voegt zich daar bij de Heizijdseveldloop en mondt uit in de Meirgorenloop.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio