Agent moet wegspringen voor dronken chauffeur

Print
Mechelen - De politie van Mechelen heeft bij een Wodca-actie 27 chauffeurs betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. Bij een van de controles kon een agent maar op het nippertje wegspringen toen een automobilist weigerde te stoppen.
BR>
De controles vonden plaats aan de Veemarkt, Gentsesteenweg en in de Nekkerspoelstraat. Op de Gentsesteenweg weigerde een bestuurder te stoppen toen een politieman hem aanmaande aan de kant te gaan. De agent moest wegspringen om niet onder de wagen terecht te komen. Enkele motorrijders van de politie gingen meteen achter de wilde automobilist aan. Dat was geen sinecure, want hij duwde het gaspedaal stevig in. De man werd zelfs geflitst met een snelheid van 107km per uur, op een plaats waar maximaal zeventig is toegestaan. Uiteindelijk kon de politie de wagen toch tot staan brengen. "Ik heb nergens een stop- teken, blauwe zwaailichten of achtervolgende motorrijders gezien", verklaarde de snelheidsduivel. Hij had 1,2 promille alcohol in het bloed en speelde zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen kwijt.

Voorts betrapten de agenten een vrouw die terugdraaide toen ze de controle opmerkte. Ze gedroeg zich zo agressief dat ze een tijdje in de cel werd opgesloten om te kalmeren.

Van de 226 op alcohol geteste chauffeurs hadden er in totaal 27 te veel gedronken. Vijf van hen speelden hun rijbewijs meteen kwijt. Voorts nam de politie nog drie auto's in beslag en bekeurde ze 31 bestuurders die te snel reden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio