"Straks moeten wij met een helikopter landen"

Print
Mechelen - In het najaar geraken de honderd leden van de Mechelse scoutsgroep Woudlopers wellicht niet meer aan hun lokalen. Op de plek waar nu nog hun toegangsweg loopt, start de bouw van een nieuwe woning. Via de rechter hopen de scouts uitsluitsel te krijgen.
BR>
Dat de toegangsweg aan de Stuivenbergbaan voor de jeugdclub een noodzaak is, werd maandag al pijnlijk duidelijk toen ze terugkeerden van hun kamp in Han-sur-Lesse. Sinds een week sluit een verankerde ketting de toegang naar De Stuiv af. "Wie de ketting daar gehangen heeft, weten wij niet", zegt Luc Hilderson van de vzw Woudlopers. Hij haalde er de politie bij om vaststellingen te doen. "Wij hebben hier twee containers vol met kampmateriaal staan, die wij niet op ons terrein krijgen. De agenten zeiden ons dat ze niet veel konden doen omdat het om privéterrein gaat. Met de eigenaar van de bouwgrond, waarop onze weg loopt, hebben wij een goed contact. Maar we kunnen hem niet bereiken. Hij is met vakantie", weet Hilderson.

De onzekerheid over de bereikbaarheid van hun terreinen baart de scouts zorgen. "Wij hebben een goed kamp gehad en het is natuurlijk niet leuk om bij onze thuiskomst vast te stellen, dat er een ketting hangt. Wat moeten wij tegen de ouders van onze leden vertellen? Dat ze in september hun kinderen moeten afzetten aan de gevaarlijke Uilmolenweg?" vraagt hoofdleider

Olivier Feytongs zich af.

Een weg door het bos aanleggen, is een mogelijkheid om het scoutsterrein opnieuw toegangelijk te maken. "Daarvoor hebben wij wel een akkoord nodig van de eigenaars. Ook een vergane kerkweg is een optie. Maar dan moeten wij door de tuin van onze buur en door het maïsveld van een landbouwer. Die zullen dat natuurlijk ook niet graag hebben", vertelt Luc Hilderson. De vzw is een tijdje geleden met een gerechtelijke procedure gestart om duidelijkheid te krijgen. "Door de keuken van de nieuwe woning zullen wij ook niet kunnen. Misschien is erfdienstbaarheid een oplossing. Of wij moeten hier straks met een helikoper landen?"

Sven VAN HAEZENDONCK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio