Verhuizing speelpleinwerking verloopt niet vlekkeloos

Print
Hamme - In de Groenstraat wapperde maandagmiddag voor het eerst de vlag van 'Speelplein Hamme'. Zeventig kinderen palmden samen met hun monitoren het gemeentelijk jeugdcentrum in. De verhuizing vanuit de oude gebouwen in de Ommegangstraat verliep niet vlekkeloos.
BR>
"Wij kregen van het gemeentebestuur de garantie dat wij de oude terreinen de hele zomer mochten gebruiken omdat de nieuwe locatie in de Groenstraat nog niet volledig was afgewerkt", legt Kristof Smekens van de Speelpleinwerking uit. "Plots kwam het bevel om de oude gebouwen te verlaten tegen 21 juli, in volle vakantiewerking. Die gebouwen waren tot krot, en dus onbewoonbaar, verklaard. Elektriciteit en water werden afgesloten. Dat maakte een verder gebruik van de lokalen onmogelijk."

Week hard werken

De opschorting van de speelpleinwerking gedurende een week maakte een snelle verhuizing naar de Groenstraat mogelijk. Het was het enige haalbare alternatief, ook al is de nieuwe site niet volledig in orde. "Monitoren toonden zich bereid om een volle week hard te werken. Bij de verhuizing verleende het gemeentebestuur hulp. Wij kochten het meest noodzakelijke materiaal aan en de verfkwast werd kwistig gehanteerd. Jammer dat er nog steeds geen drinkbaar water uit de kraantjes vloeit. Ook de buitenterreinen zijn niet aangelegd. Wij moeten het stellen met een weinig avontuurlijk grasterrein omgeven door grachten, het biedt geen enkele bescherming tegen de zon."

Smekens is blij dat het gemeentebestuur de mondelinge toelating gaf om de grote zandberg op de oude site te gebruiken, al hoopt hij dat de beloofde schriftelijke bevestiging er vlug komt.

WO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio