"Ons huis was net gerenoveerd"

Print
Beveren-Waas - Met een harde knal werden Johan Van Overloop en Elke Cools uit Melsele zondagavond bruusk uit hun slaap gehaald. Een jeep was met hoge snelheid in de gevel van hun woning in de Schoolstraat geknald. Hun huis was nog maar net helemaal gerenoveerd.
BR>
De Schoolstraat in Melsele is de drukke verbindingsweg van de N70 naar Kallo en de Waaslandhaven. In de bocht net voor de zijstraat naar Gaverland gebeurden in het verleden al vaker ongevallen. "Vroeger gingen autobestuurders hier regelmatig heel hard door de bocht, maar sinds er hier vrachtwagens staan geparkeerd, was het al een tijdje geleden dat er nog iets was gebeurd", vertelt een bewoner van de Schoolstraat.

Zondagavond vond er weer een zwaar ongeval plaats. Rond 23u nam een Melselenaar met zijn jeep veel te kort de bocht en knalde tegen een geparkeerde auto aan de overkant van de straat. Door de klap vloog de jeep tegen een huisgevel. De woning werd zwaar beschadigd. Een groot deel van de huisgevel was verwoest. Op dat moment lagen de bewoners, de jonge dertigers Johan Van Overloop en Elke Cools, te slapen. "Het was een heel zware klap", vertellen ze. "Gelukkig is onze slaapkamer achterin de woning. De jeep is door de gevel gevlogen en in de badkamer tot stilstand gekomen. Grote miserie is dit voor ons."

De geparkeerde auto die de jeep ramde, was ook van het koppel. Beide auto's zijn tot schroot herleid.

Renovatiefeest

Van Overloop en Cools hadden tot overmaat van ramp hun woning nog maar net helemaal gerenoveerd. "In april zijn we hier ingetrokken. Alles was juist in orde. Zaterdag hadden we nog een feest gegeven voor familie en vrienden omdat ons huis na maanden werken helemaal klaar was. We kunnen er dus niet echt om lachen. Wie weet hoelang het nu weer duurt vooraleer alle zaken met de verzekeringsmaatschappijen zijn uitgeklaard..."

Wat de precieze oorzaak is van het ongeval is nog niet helemaal duidelijk. De bestuurder van de jeep raakte gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De woning werd door de brandweer gestut.

Joris VERGAUWEN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio