Op de tandem naar Santiago

Print
Temse - Luc Van Raemdonck (49) en Georgette Bolsens (59) uit Temse vertrekken deze week op de tandem naar Santiago de Compostella. Het fietsende koppel wil de 2.064 kilometer tussen Temse en het Spaanse bedevaartsoord in 19 dagen tijd overbruggen.
BR>
"Ik fiets heel graag", zegt Georgette Bolsens. "'s Avonds na de werkuren sprong ik regelmatig op de fiets. Op zondag reden we wel vaker naar de zee. Dat is toch ook al gauw een trip van honderd kilometer. Ook de Mont Ventoux en de Tourmalet staan al op mijn palmares. Ik weet dat de reis naar Santiago heel zwaar kan worden. Daarom ben ik wel blij dat we met de tandem gaan. Op moeilijkere momenten kunnen wij elkaar er dan door helpen."

"Fietsen is ons lang leven", zegt Luc Van Raemdonck. "Wij kunnen daar echt van genieten. We fietsten samen klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Ik reed onder meer ook al naar Lourdes en Rome. De grote fietstochten die ik in het verleden deed, reed ik steeds in groep. De reis naar Santiago hebben we helemaal zelf voorbereid."

Mobilhome

Het koppel startte de voorbereiding voor de trip naar Santiago maanden geleden. "Het idee om samen eens een zware fietstocht te maken, ontstond vorig jaar eigenlijk al", zegt het fietsende paar. "We stippelden via internet een hele route uit en hebben verscheidene mogelijke overnachtingplaatsen aangeduid. Hoeveel kilometer we elke dag gaan doen, staat niet helemaal vast. Als we ergens op een mooi plaatsje aanbelanden, dan kan het best zijn dat wij daar wat langer blijven dan gepland. Dat is de reden waarom we de fietstocht deze keer niet in groep doen. We zijn nu van niemand afhankelijk, zodat niets moet. Slapen doen we in een mobilhome, die ons zal begeleiden."

Luc De Cock (46) is de bestuurder van die mobilhome. "Ik ken Luc en Georgette van bij de Turfputzwervers, een vereniging van mobilhomereizigers uit Berlare", zegt Luc De Cock. "Ik zie het wel zitten om drie weken voor hen te zorgen. Het is de bedoeling om elke dag 's morgens vrij vroeg te vertrekken, want na de middag kan het zeker in de Spaanse vlakten verschrikkelijk warm worden. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat onze verblijfplaats klaar is, op het moment dat Luc en Georgette er 's middags of 's avonds aankomen."

Gert NOBELS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio