Aanpassing verkeersremmer Geemstraat moet voor meer veiligheid zorgen

Print
Hamme - De problemen met de verkeersremmer ter hoogte van café 't Geemzicht in de Geemstraat in Hamme zijn opgelost. De betonnen vluchtheuvel is vervangen door een licht hellend vlak in kasseien en er worden wegneembare paaltjes geplaatst. Die ingreep is nodig om de maximale veiligheid te garanderen bij de geplande wielerwedstrijden.
BR>
"Ten laatste eind deze week zijn alle aanpassingen gebeurt", verzekert schepen van Mobiliteit Herman Vijt (CD&V). "De ingrepen moeten zorgen voor een veilig verloop van de wielerwedstrijden die de Geemzichtvrienden op zaterdag 4 en zondag 19 augustus organiseren. Voor de wedstrijden worden de paaltjes weggenomen en nadien terug gezet. De uitgewerkte oplossing gebeurde in overleg met de uitbaters van 't Geemzicht en de organisatoren van de wedstrijden."

Kritiek op aanpak

Eind vorige week verweet de sp.a het nieuwe gemeentebestuur dat het de afspraken over de oplossing van de problemen met de verkeersremmer niet nakwam.

"De huidige meerderheid ligt niet wakker van informatie, inspraak en advies. Er wordt te weinig rekening gehouden met de voorstellen van de wijkraden", zegt sp.a-raadslid André Raemdonck. "Dat bewijst ook de aanpak voor de aanleg van de riolering en herinrichting in de Geemstraat, de Korte Geemstraat en de Toekomststraat. De subsidieaanvraag moet zo vlug mogelijk gebeuren. Dan kunnen deze werkzaamheden opgenomen worden in het meerjarenplan van de Vlaamse overheid."

Alle voorwaarden voor deze subsidieaanvraag zijn vervuld. "Vorig jaar was afgesproken dat deze aanvraag zou gebeuren na de werkzaamheden in de Nieuwelaan en aan de pomp op het kruispunt Nieuwe­laan-Kaaldries omdat het dan nog minstens twee jaar duurt vooraleer plannen kunnen opgesteld worden."

WO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio