Viva Lola palmt VP-plein in

Print
Sint-Niklaas - Als in het weekeinde van 18 en 19 augustus de zon nog steeds niet van de partij is, kunnen festivalgangers alleszins hun zuiders hart ophalen op het zwoele Sint-Niklase stadsfestival Viva Lola. Dat vindt al voor de vijfde keer plaats, maar deze keer niet in de stadstuin van de Salons voor Schone Kunsten. Viva Lola verhuist naar het groene VP-plein aan de rand van de stad.
BR>
Angstvallig brandt Viva Lola-organisator Jo Van Bockstal dagelijks een kaars in de Onze-Lieve-Vrouwkerk, want een beetje goodwill van de weergoden zou deze keer niet ongepast zijn voor het exotische zomerfestival. De voorbije twee edities kreeg Viva Lola af te rekenen met heel wat minder exotisch weer dan je in augustus mag verwachten. Niettemin heeft Van Bockstal ook deze keer geen tentenkamp besteld om de weersomstandigheden voor te zijn.

"Viva Lola is een intiem, zuiders festival dat moet baden in een exotische sfeer, zonder een tentzeil boven je hoofd. Het moet gezellig blijven", zegt hij. "De verhuizing naar het VP-plein is voor ons een beetje een stap in het onbekende, maar het intieme kader dat in de stadstuin van de Salons voor Schone Kunsten werd geschapen, zal behouden blijven. We hebben gewoon de gezonde ambitie om verder te bouwen en daarom zetten we die stap. Maar zeker naar bereikbaarheid, parkeergelegenheid en capaciteit toe is dit wel een stap vooruit."

Het 8.000 m² grote VP-plein heeft een capaciteit van zo'n 5.000 toeschouwers. "Tijdens Viva Lola zullen er gezellige hoekjes komen, worden er kinderspeeltuinen ingericht en zal er veel groene ruimte zijn. Viva Lola is een festival voor jong en oud. Het familiaal karakter en de mooie locatie zijn de sterktes van het festival. We mikken dit jaar op 2.000 bezoekers per dag. Het is voor ons een beetje een overgangsjaar, maar we zijn er heel enthousiast over. Het muzikaal programma staat garant voor heel veel kwaliteit."

Cocktail van muziekstijlen

De affiche van Viva Lola is een cocktail van zuiderse en hedendaagse muziekstijlen. In totaal staan er tien bands op het programma, met The New York Ska Jazz Ensemble (zaterdag) en The 4TFour (zondag) als headliners. Zaterdag staan nog The Belbouchos, Big Jay McNeely, The Rythm Junks en Savana Station op het podium, zondag Trezmil, Picklejuice, Lalalover en A Brand.

Zowel zaterdag als zondag start het festival om 15.30u. Tickets kosten 12 euro en 22 euro voor twee dagen.

Joris VERGAUWEN

Viva Lola vindt plaats op het VP-plein in het Industriepark Noord (naast drankencentrale De Vidts). www.vivalola.be
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio