Schoolstraat-Dijkstraat gaat een maand dicht

Print
Beveren-Waas - Vandaag start een van de moeilijkste fasen van de aanleg van de rioolcollector in Melsele. Daarvoor worden de kruispunten van de Koolputstraat met de Dijkstraat (N450) en van de Schoolstraat (N450) met de Gaverlandstraat afgesloten. De N450 vormt de drukke verbindingsweg tussen het centrum van Melsele (N70) en de expresweg E34. De werkzaamheden gaan gepaard met een lange wegomlegging.
BR>
"We kiezen voor de korte pijn", legt schepen van Mobiliteit Luc Maes (Open Vld) van Beveren uit. "Als we de beide kruispunten elk apart aanpakken, moeten we rekening houden met een termijn van twee maanden. Nu kan het in de helft van die tijd. Als alles volgens plan blijft verlopen en het weer geen roet in het eten gooit, gaat de N450 ten laatste op 1 september weer open. De nutmaatschappijen deden vooraf het nodige, dus vanuit die hoek verwacht ik geen problemen."

Het traject Schoolstraat-Dijkstraat is een belangrijke verbindingsweg, maar dient ook als ontsluitingsweg voor heel wat aanpalende woonwijken. Om te voorkomen dat die woonwijken verkeersonleefbaar worden door de drukte, komt er tijdens de werkzaamheden geen lokale wegomlegging.

"We leiden het verkeer al af op de hoofdwegen", legt Maes uit. "Concreet zal wie op de E34 vanuit de richting Gent komt daar al de mededeling krijgen dat het via de afrit Melsele niet verder naar de N70 kan. Dat verkeer sturen we verder de E34 op naar Antwerpen Linkeroever om daar via de Ring R2 de bocht naar de E17 te maken. Van daar gaat het dan naar de afrit Kruibeke om rechtsaf richting rotonde aan de tramterminus aan de grens van Melsele met Zwijndrecht te komen. Daar kan het via de N70 linksaf naar Melsele.

Hetzelfde geldt op de N70. Wie vanuit de richting van Beveren komt, kan niet linksaf de Schoolstraat in maar krijgt de raad rechtdoor te rijden naar de rotonde aan de tramterminus en zo naar de E17.

"Die route stippelden we vooral uit voor doorgaand, niet-lokaal verkeer. Mensen van Melsele zelf die in de buurt moeten zijn, hoeven niet die hele omweg te maken. Zij kennen hun weg wel. Voor hen hoeven we geen aanwijzingen te plaatsen", aldus nog schepen Maes.

Ook De Lijn zal gebruik maken van de lokale wegen. Om de bussen gemakkelijk richting Kallo te laten rijden, wordt in Geestdam, een stuk Broekstraat, Waelenweg en Hofdam eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het gemeentebestuur besliste om, enkel gedurende deze fase van de werkzaamheden, ook de Pareinlaan open te stellen. Op die manier kan buslijn 8 via de Pareinlaan de halte Luitenant Van Eepoelstraat bedienen.
Koen DEWANCKEL
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio