Sportpaleis in top 10 Amerikaans muziekmagazine

Print
Antwerpen - Het Antwerpse Sportpaleis heeft een plaatsje in de top 10 veroverd in het overzicht van 'Top 10 Venues' dat het Amerikaanse muziekmagazine Billboard op 28 juli publiceerde. In die ranglijst, die een overzicht geeft van de bruto-inkomsten van megaconcertzalen (meer dan 15.000 bezoekers), kreeg het Sportpaleis een tiende plaats toebedeeld. Bovenaan de lijst prijkt het illustere Madison Square Garden in New York.
De top 10 kleurt helemaal Amerikaans, op twee zalen na. De Manchester Evening News Arena is met zijn zevende plaats de enige Europese zaal die qua bruto-inkomsten hoger in de ranglijst staat dan het Sportpaleis. De concertzaal uit Antwerpen heeft van alle zalen in de top 10 wel de hoogste bezettingsgraad en is de op één na goedkoopste wat de ticketprijzen betreft.

Wat bezoekersaantallen betreft, komt het Sportpaleis met 408.253 personen gespreid over 27 shows op de vierde plaats, na Madison Square Garden in New York, het Palace of Auburn Hills in Michigan en het Thomas & Mack Center in Las Vegas. Gerekend over het aantal verschillende shows -Billboard houdt enkel rekening met muziekgerelateerde activiteiten- heeft het Sportpaleis met gemiddeld 15.120 bezoekers per show de hoogste bezettingsgraad en steekt het met kop en schouders boven de andere zalen uit.

Qua gemiddelde ticketprijs voor een concert, is het Antwerpse Sportpaleis de op één na goedkoopste concertzaal uit de ranglijst. Met een gemiddelde prijs van 28,27 euro moet de Antwerpse concertzaal enkel het Palace of Auburn Hills (24,91 euro) laten voorgaan. Het diepst in de buidel moet je tasten voor een ticket voor het Staples Center in Los Angeles. Die zaal spant de kroon met een gemiddelde ticketprijs van 58,26 euro.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio