Elektronische borden informeren Duffelaars

Print
Duffel - Het gemeentebestuur heeft op vier plaatsen in Duffel elektronische informatieborden geplaatst. Ze moeten de communicatie met de bevolking verbeteren.
BR>
"Het idee ontstond vorig jaar in samenspraak met gemeenteraadslid Denis Raveschot (CD&V), nadat die op zoek was gegaan naar informatie omtrent scoreborden voor het voetbal en andere sporten. De informatieborden hebben het voordeel dat we belangrijke informatie snel en accuraat kunnen meedelen aan de Duffelse bevolking, maar ook aan automobilisten, fietsers en bromfietsers die onze gemeente doorkruisen", redeneert schepen van Communicatie Patrik Van Herck (CD&V).
De elektronische borden dienen enkel voor gemeentelijke informatie of voor activiteiten waarin de gemeente een groot aandeel heeft en die onmiddellijk online kunnen geplaatst worden. "Ik denk dan bijvoorbeeld aan het LochtFest, infoavonden, hoorzittingen en het aankondigen van wegwerkzaamheden", aldus schepen Van Herck.

Gsm-modem

De tekst is eenvoudig in te geven van in het gemeentehuis. Vandaar wordt hij met een gsm- modem naar de informatieborden doorgezonden. Die borden staan op vier goed zichtbare plaatsen: aan het gemeentehuis, aan de bibliotheek, aan de Hoogstraat en aan de Stocletlaan. "Het zijn telkens locaties waar het verkeer automatisch vertraagt", stelt Denis Raveschot.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio