Man uit Mortsel verstopt zich in auto om schoondochter te wurgen

Print
Mortsel - Een 39-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Beveren verkeert in levensgevaar nadat haar schoonvader haar dinsdagmorgen probeerde te wurgen in haar auto. De 65-jarige man uit Mortsel had zich verstopt in de koffer, bevestigt het parket van Dendermonde.
Het incident gebeurde rond 5 uur in de Peter Benoitlaan in Beveren, aan de inrit van de parking van het warenhuis Aldi. Daar klom de schoonvader uit de koffer waarin hij zich eerder had verborgen. Hij trok het slachtoffer uit de wagen en begon haar te wurgen.
De vrouw dankt haar leven aan de tussenkomst van een toevallige voorbijganger. De man was op weg naar het werk en merkte de feiten op. Hij kon de schoonvader overmeesteren en de politie waarschuwen.

De 65-jarige man, Jacobus S. uit Mortsel, werd opgepakt. Hij verschijnt dinsdag nog voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding voor poging moord. De man zou de breuk in het huwelijk van zijn zoon met het slachtoffer niet kunnen verwerken hebben, vermoedt het parket.

De 39-jarige vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is stabiel maar ze verkeert nog altijd in levensgevaar.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio