Gevonden miljoen van kringloopwinkel uit Mortsel opnieuw bij eigenaar

Print
Mortsel - Het mysterie rond de 1 miljoen oude Belgische franken die meer dan een jaar geleden werd aangetroffen tussen binnengebrachte spullen bij kringloopwinkel Opnieuw & Co in Mortsel, is opgelost.
Nadat Opnieuw & Co meer dan 70 potentiële eigenaars over de vloer kreeg, slaagde de winkel er eindelijk in om de échte eigenaar te traceren. Veel details wil Opnieuw & Co niet kwijt over de regeling die ze maakte met de eigenaar van de som geld.

Wat meer dan een jaar geleden begon als een niet alledaagse ontdekking, werd al gauw een ware nachtmerrie voor de kringloopwinkel. Omdat Opnieuw & Co graag de rechtmatige eigenaar van het geld wilde opsporen, lanceerde de winkel een oproep via de media. Mensen die dachten eigenaar te zijn van het geld, moesten wel een aantal details over vindplaats en verpakkingsmateriaal kunnen vermelden.

Meer dan 70 mensen dachten van ver of van dichtbij wel iets met het geld te maken te hebben en waagden hun kans. Toch bleek niemand de gelukkige. Even leek het erop dat de discussie over het geld via de rechtbank zou beslecht worden, want één persoon stapte naar de rechtbank om het miljoen oude franken op te eisen. Die zaak zou in het najaar voor de rechtbank van Mechelen behandeld worden, maar zo ver komt het dus niet.

"Naar aanleiding van de argumentatie die werd uitgewisseld en op basis van bijkomende details kwamen beide partijen tot een geruststellende overeenkomst", klinkt het dinsdag bij de Kringloopwinkel. Wat de regeling precies inhoudt, blijft "een goed bewaard geheim".
Het vindersloon zal door Opnieuw & Co worden aangewend voor het realiseren van haar doelstellingen, het tewerkstellen van langdurige laaggeschoolden en het verkleinen van de afvalberg.

Om dergelijke soaps in de toekomst te vermijden, gaat Opnieuw & Co haar klanten erop wijzen dat alles wat wordt binnengebracht vanaf nu eigendom is van de kringloopwinkel, ook als blijkt dat er een schat in verborgen zit.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio