Buurtcomité naar Raad van State tegen afbraak Zeemanshuis

Print
Antwerpen - Het buurtcomité dat zich verzet tegen de geplande afbraak van het Zeemanshuis in het Antwerpse Schipperskwartier heeft een klacht ingediend bij de Raad van State.
In het verzoekschrift vraagt het buurtcomité de schorsing en vernietiging van de beslissing van het Antwerpse stadsbestuur wegens "schending van de wetgeving en reglementaire bepalingen, machtsoverschrijding, machtsafwending en schending van de beginselen van behoorlijk bestuur".

De stad sloot drie jaar geleden een overeenkomst met SD Worx voor een grootschalig vastgoedproject aan het Falconplein. Het project beslaat het hele bouwblok tussen het plein, de Oude Leeuwenrui, de Generaal Belliardstraat en de Falconrui, waar ook het Zeemanshuis staat. De stad is eigenaar van ongeveer 10.000 vierkante meter, SD Worx had zo'n 7.400 vierkant meter, maar is inmiddels niet meer geïnteresseerd en heeft het project eind vorig jaar verkocht aan vastgoedpromotor CIP Construction & Investment Partners.

De plannen stuiten op grote weerstand bij het plaatselijke buurtcomité, dat het Zeemanshuis van de sloophamer wil redden.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio