Ook B-staal Vinokourov positief

Ook B-staal Vinokourov positief

Ook B-staal Vinokourov positief

Print
De tegenexpertise op het B-staal van de Kazach Alexandre Vinokourov heeft de positieve dopingcontrole bevestigd.
Dat vernam het Franse persagentschap AFP zaterdag van 'bronnen die kort bij het dossier staan'. Vinokourov testte vorige week zaterdag na zijn overwinning in de de tijdrit in Albi positief op bloeddoping.

De 33-jarige Kazach Alexandre Vinokourov meldde intussen zaterdag dat hij de positieve dopingtest die leidde tot zijn uitsluiting in de Tour de France zal aanvechten. Hij herhaalde dat hij geen doping of andere illegale technieken gebruikt heeft. "Ik heb altijd zuiver gereden", verklaarde Vino, die vorige week zaterdag na de tijdrit in Albi positief testte op bloeddoping.

Vino reageert onthutst op de beschuldigingen. "Nooit eerder werd ik in opspraak gebracht. Ik werd in mijn loopbaan wel honderd keer getest. Die positieve controle in de Tour slaat gewoon nergens op. Gelet op alle aandacht die er de jongste tijd aan doping besteed wordt, moet je wel gek zijn om te doen waar ik nu van beschuldigd wordt. En ik ben niet gek."

"Men doet mij onrecht aan. Ik had de Tour na mijn val in de vijfde rit kunnen verlaten. Maar ondanks de pijn bleef ik doorgaan, voor mijn team, voor de fans, en voor de wielersport..."

.

Nu in het nieuws