Andreas Klöden stopt misschien met wielrennen

Andreas Klöden stopt misschien met wielrennen

Andreas Klöden stopt misschien met wielrennen

Print
De Duitse wielrenner Andreas Klöden denkt erover na om een punt achter zijn carrière te zetten. Dat verklaarde hij zaterdag aan de Duitse krant Bild. De renner werd deze week samen met de rest van zijn ploeg Astana uit de Tour de France gezet.
"Ik slaap heel slecht. Misschien stop ik met wielrennen. Ik vrees dat alle gebeurtenissen in de wielersport ons naar de gevangenis zullen leiden", verklaarde de 32-jarige renner die na de positieve dopingtest van zijn Kazakse ploeggenoot Alexandre Vinokourov van dinsdag uit de Tour gezet werd.

"Wat gebeurt er als iemand een verboden middeltje in mijn salade gooit? Ik word positief bevonden en dan vlieg ik de cel in. Ik wil zo'n dingen niet, ik heb een gezin. Dit heeft geen zin meer", verklaarde Klöden, die benadrukt dat hij nooit doping nam.

Klöden geeft toe dat hij sommige renners niet begrijpt. "Vinokourov zou zich gedopeerd hebben met een bloedtransfusie. Hij wist nochtans dat hij getest zou worden. Dat is hetzelfde als 150 km/u rijden terwijl je weet dat je maar 80 km/u mag en er een flitspaal staat. Hetzelfde met Matthias Kessler. Die had een veel te hoog testosterongehalte tussen twee wedstrijden waarin hij voor de zege meespeelde. Dan kan je jezelf toch aan controles verwachten", verklaarde Klöden.

.

Nu in het nieuws