Aantal woninginbraken verdubbelt

Uit het jaarverslag van de politiezone Kempen Noord-Oost (KeNO) blijkt dat het aantal woninginbraken in 2006 meer dan verdubbelde in vergelijking met 2005. Aan de positieve kant van de balans bevindt zich het veel lagere aantal dodelijke verkeersslachtoffers.

jmartynowski

BR>

De politie van de zone Kempen Noord-Oost (Arendonk, Ravels, Retie) registreerde in 2006 94 inbraken in woningen en winkels. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 43 feiten in 2005. Net als in andere zones stelde KeNO een inbrakenpiek in de laatste maanden van het jaar vast.

Ook op het vlak van drugsdelicten was er vorig jaar een stijging waarneembaar van 369 naar 423. Die toename is volledig op het conto van het hogere aantal gebruikers te schrijven, want het aantal aangetroffen plantages of betrapte dealers nam af.

Afgezien van het toegenomen aantal daden van vandalisme, bleven de cijfers inzake straatcriminaliteit gelijk. Dat geldt ook voor het aantal diefstallen uit auto's en fietsdiefstallen.

Daarnaast werden er wel meer bestuurders betrapt op overdreven snelheid (6.868 ­tegenover 5716) en namen 413 automobilisten het niet zo nauw met de parkeerregels (tegenover 241 in 2005). Ten slotte nam het aantal verkeersongevallen licht af, in 2006 viel ook maar één dodelijk slachtoffer te betreuren. In 2005 waren er dat nog vier.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio