Belgoprocess verhoogt winst

Print
Dessel - Belgoprocess verhoogde in 2006 de ­bedrijfswinst met ruim 760.000 euro. Het nucleair afvalverwerkend bedrijf uit Dessel boekte de winst vooral door fel verminderde bedrijfskosten.
BR>
Belgoprocess publiceert de cijfers jaarlijks in een duurzaamheidsrapport, dat de inspanningen en de resultaten van het vorig boekjaar bevat. Het bedrijf boekte in 2006 een ­bedrijfswinst van 3.692.000 euro, dat is 762.000 euro meer dan in 2005. De bedrijfsopbrengsten daalden met 4,8 miljoen euro, maar ook de kosten gingen met ruim 5,5 miljoen euro naar omlaag.

Belgoprocess, een dochterbedrijf van de ­Nationale Instelling voor Radioactief ­Afval en Verrijkte Splijtstoffen (NIRAS), verkreeg in 2006 een vergunning voor Pamela, een ­polyvalente verwerkingsinstallatie voor middel- en hoogradioactief afval. De installatie startte begin 2007 op. Belgoprocess wil zich met Pamela op de markt gooien als een veel­zijdig verwerker van radioactief afval. Het bedrijf doet een gooi naar de ontmanteling van ­Belgonucleaire in Dessel. Ook de verwerking van buitenlands afval is een belangrijk toekomstproject.

Bij Belgoprocess werken 255 mensen. Het bedrijf werd voor de zomervakantie opgeschrikt door een sociaal conflict rond lonen en tewerkstelling. Het personeel stemt eind augustus over een voorakkoord.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio