Westerlo stapt in systeem van Diftar

Print
Westerlo - De gemeenteraad van Westerlo heeft een gunstig advies gegeven voor de invoering van het Diftar-systeem voor huis-aan-huisophaling van restafval en gft. Daarbij betalen de inwoners voor hun afval naargelang het gewicht.
BR>
Schepen van milieu Filip Verrezen (CD&V) zette het plan uitvoerig uiteen en kon op de steun van de gemeenteraad rekenen. Tot zijn grote vreugde onthield de oppositie zich van de stemming. "Op deze manier kan er op een constructieve wijze aan het project gewerkt worden", zegt Verrezen. Westerlo wil de andere gemeenten uit de Kempen volgen die al in het project van de Intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) stapten.

De gemeente stapt vanaf 1 januari 2009 in het Diftar-systeem, voorlopig enkel nog voor de huisophaling. In een later stadium wordt er gestemd over de invoering van het sys-teem voor het containerpark. Louis Caers, fractieleider van Groep Eenheid en zetelend in de oppositie vindt dat er duidelijke voordelen verbonden zijn aan het systeem, maar hij heeft ook kritiek op het plan. Zo betreurt hij dat de overstap naar Diftar in stappen gebeurt.

"IOK kan onmogelijk alle geïnteresseerde gemeenten tegelijk integreren voor 2009 en daarom hebben we geopteerd om het in twee stappen te doen." reageert Verrezen. "Over de tarieven moet onderhandeld worden in een volgende fase."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio