Geel evalueert flitspalen

Print
Geel - De stad Geel heeft na drie jaar het gebruik van haar 23 flitspalen geëvalueerd. Opmerkelijk is dat op het kruispunt van Ten Aard met de Turnhoutseweg en in de Janssen-Pharmaceuticalaan driemaal zo veel bestuurders in de fout gaan dan elders in Geel.
BR>
De stad Geel nam drie jaar geleden 23 flitspalen in gebruik. Twaalf doen uitsluitend snelheidsmetingen en elf meten de snelheid en het negeren van het rode licht. Vorig jaar werden 3.647.224 wagens gecontroleerd op snelheid en gedrag aan de verkeerslichten. 320 bestuurders negeerden een rood licht en 5.060 reden te snel.

Het aantal overtredingen ligt volgens de politie laag. "Opvallend is dat de bestuurders hun snelheid aanpassen als ze weten dat ze worden gecontroleerd", luidt het.
Filmrolletjes

De camera's staan verspreid over het hele grondgebied van Geel. Op twee plaatsen lopen opvallend veel bestuurders tegen de lamp. Op het kruispunt van Ten Aard met de Turnhoutseweg en in de Janssen-Phamaceuticalaan moet de politie om de drie dagen de filmrolletjes vervangen. Op andere plaatsen gaat een filmrolletje driemaal langer mee.

Tussen 10 juli en 15 juli controleerde de camera richting Geel op Ten Aard 46.836 voertuigen. 127 bestuurders reden sneller dan 70 in plaats van de toegelaten 50. De camera richting Kasterlee stelde in dezelfde periode 110 overtredingen vast.

Alex KESTENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio