Motards overvallen Aldi

Print
Meerhout - Twee boeven hebben vrijdagvoormiddag om 11.15u supermarkt Aldi langs de Bevrijdingslaan in Meerhout overvallen. Het duo ontfutselde onder bedreiging van een handvuurwapen 500 euro uit een kassa en ging er nadien met een zware moto vandoor.
BR>
De overval gebeurde op klaarlichte dag, terwijl twintig tot dertig klanten in de winkel aanwezig waren. Het incident verliep bliksemsnel. Een klant die net aan de kassa stond, was getuige. Hij doet zijn verhaal liever anoniem. "Het ging ongelooflijk snel. Ik wou net een doos nemen, toen een grote vent met een helm op naar de kassa stormde. Hij had een revolver in zijn hand en beval een kassierster de inhoud van de kassa te geven", vertelt de man. "Er zaten maaltijdcheques in de kassa. De vrouw vroeg wat hij precies wou hebben, waarop de overvaller in het Nederlands brulde dat hij alles moest hebben wat in de kassa stak. Hij stopte de inhoud in een rugzak. Ook zijn kompaan kwam even binnen. Die was kleiner. Bij hun vlucht nam deze plaats achter het stuur van een zwarte moto, de grote kroop achterop. Zij stoven weg in de richting van Meerhout centrum.

De klant bleef kalm en bekeek de moto van de daders. "Van het type weet ik niets. Ik ken niets van motoren, maar het was zeker geen kleine brommer. Het voertuig had een nummerplaat die begon met de letter B en eindigde met het cijfer 5."

Tweede keer

De overvallers lieten geen sporen achter. Een eerste opsporing leverde niets op. Het personeel van de supermarkt kreeg bijstand van de sociale dienst van de politie. Ook een team van Aldi zelf kwam langs om het personeel op te vangen.

De winkel ging in de namiddag weer open. De Aldi in Meerhout is nauwelijks enkele jaren oud. In novermber vorig jaar bedreigde een gemaskerde overvaller ook al een medewerkster en dwong haar de inhoud van de kluis over te maken.8

Willy VAN DEN BERGH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio