Evi warmt Casa Blanca op

Print
Hemiksem - Casa Blanca, het gratis zomerfestival aan de Sint-Bernardus- abdij in Hemiksem, heeft weer heel wat namen in huis gehaald om Hemiksem en omstreken vier dagen lang te laten genieten van topentertainment. Plaatselijk talent Evi Heyndrickx, aanstormend stand-upcomedian, mag op woensdag de aftrap geven.
BR>
"Eerst sta je daar tussen het publiek en nu op het podium. Vorig jaar toen ik nog maar pas bezig was, voelde ik het op Casa Blanca al kriebelen. Tof dat ik nu die kans en erkenning in eigen gemeente krijg. Door de vele reclame voor Casa Blanca in de Rupelstreek zijn er ook al andere optredens uit gevloeid. Dat is mooi meegenomen, want als vrouw moet je je in de stand-upcomedy nog steeds extra bewijzen. Van een man wordt het beter aanvaard dat hij grove dingen zegt", ervaart Evi Heyndrickx.

Het publiek mag alvast een aantal kwinkslagen van eigen bodem verwachten. "Dat doe ik ook elders terwijl het toch voor iedereen herkenbaar blijft. Maar voor eigen publiek gaat het eens zo herkenbaar zijn", kondigt de jongedame aan.

Na haar volgen tijdens de vierde editie van Casa Blanca nog meer comedy, muzikale optredens, klassieke fuifnummers en zwoele dj-sets met salsa. "Zo hebben we de tropische slotavond gevoelig uitgebreid met onder meer optredens, een marktje, bodypainting, vuurspuwers en steltlopers", zeggen Koen Scholiers, Jenne Meyvis en Leentje De Maeyer van vzw De Verdwenen Aarde. Zij stonden aan de wieg van het lovenswaardige initiatief en mikken dit jaar op tienduizend bezoekers. Te weten dat ze vorig jaar nog overwogen te stoppen. Het overeind houden van de Casa Blanca-wet, gratis toegang en drank tegen één euro, leek hen even boven het hoofd te groeien. Maar inmiddels hebben ze een hele ploeg rond zich weten te scharen. Bart ROGGEMAN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio