Vlam van scouts passeert eventjes langs Dijlestad

Print
Mechelen - Edwin Schellens (50) uit Beerzel (Putte) was donderdagavond de man die met de Spirit Flame door Mechelen mocht lopen. De vlam staat symbool voor de viering van honderd jaar scouting.
BR>
Vergezeld van 114 fietsers, leden en oud-leden van scouts en gidsen, trotseerde Schellens zes kilometer lang de gutsende regen. Vanaf Planckendael in Muizen loodste hij de fakkel via de vesten naar het pleintje aan de Sint-Katelijnekerk. Daar werd een happening gehouden voor de Spirit Flame.

"Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat het eerste scoutskamp werd georganiseerd in het Engelse Bronwsea Island", vertelt Fernand Verreth van de Vlaamse Oud-scouts en oud-gidsen kern Mechelen. Voor die gelegenheid werd op 22 februari een vlam ontstoken aan het graf van Baden-Powell in Kenia, de stichter van de beweging. Na een tocht van duizenden kilometers moet ze volgende week dinsdag arriveren op de Wereldjamboree in Engeland.

Edwin Schellens is trots dat hij daartoe zijn steentje heeft bijgedragen. "Het ging vlot. Ik heb me zelfs moeten inhouden", lacht hij. "Het enthousiasme van de jeugd stak me aan. Zelf trok ik in 1975 als scout bij Sint-Rombouts naar de Wereldjamboree in het Noorse Lillehammer. Het geeft toch wel een apart gevoel om dit moment mee te maken, zoveel jaren later."

SVH
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio