KSK Heist traint binnenkort op terrein van kunstgras

Print
Heist-op-den-Berg - Voetbalclub KSK Heist mag binnenkort op een nieuw terrein van kunstgras oefenen. "De investering is duur, maar verantwoord", zegt schepen Nand Blauwens (Open Vld).
BR>
Op het huidige B-terrein aan de Lostraat wordt een sporthal gebouwd, waarvoor momenteel een wedstrijd georganiseerd wordt tussen mogelijke ontwerpers. Schepen Nand Blauwens kondigt ook twee nieuwe voetbalterreinen aan achteraan het sportcentrum in de Lostraat. Een van die terreinen wordt aangelegd in kunstgras. "Het grote voordeel van een kunstgrasveld is dat het praktisch altijd bespeelbaar is", zegt sportfunctionaris Rik Kerkhofs. "Er is geen plas- of slijkvorming, waardoor het aantal uren verhuur van het terrein kan verdubbeld worden. Overdag kunnen scholen en verenigingen er terecht, 's avonds voetbalclub KSK Heist."

"Het kunstgrasveld vergt een zware kostprijs van zo'n 360.000 euro, maar is op lange termijn economisch verantwoord", zegt Blauwens.

De schepen wil dat de nieuwe terreinen tegen het seizoen 2008-2009 klaar zijn. Daarna kan de sporthal worden aangelegd. Voor de Berglopers komt op de grens van het sportcentrum en tussen de terreinen ook een looppad.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio