Van taibo naar catwalk

Print
Zandhoven - Zelfs als ze niet wint, is Menniké De Beule (19) uit Zandhoven zeker een naam die onthouden zal worden als finaliste van Miss Benelux. Dat heeft ze te danken aan haar mama, die als werkneemster in de reissector haar twee kinderen met exotische namen bedacht.
BR>
"Ik heb nog een 22-jarige broer die productdesign studeert in Diepenbeek en Mahen heet. Net als Menniké is het een voornaam uit Sri Lanka. Onze moeder werkt in de toeristische sector en heeft iets met Sri Lanka. Al ken ik zelf eigenlijk de juiste betekenis van mijn naam niet", geeft Menniké eerlijk toe.

Samen met 24 andere meisjes uit België, zes uit Nederland en vijf uit Luxemburg strijdt ze op 6 oktober in het casino Kursaal van Oostende voor het kroontje van Miss Benelux. De finalistes mochten in mei al samen een weekje bruinen in een vijfsterrenhotel in Egypte. Menniké ging op 24 juni ook al fietsen ten voordele voor het Kinderkankerfonds met Beauties For A Cause. "Het regende dat het goot. Maar we hebben toch nog plezier gemaakt."

Miss Benelux, een organisatie van ex-Miss Belgian Earth Stephanie Moreel, is de eerste verkiezing waar Menniké aan deelneemt. Ze is ingeschreven bij het modellenbureau Class Models en heeft dus ambities op modellenvlak. De pas afgestudeerde grimeuse, die volgend jaar nog een voortgezette opleiding kinesitherapie gaat volgen in Merksem, kwam acht jaar geleden in Zandhoven wonen. "Ik vind het een mooie, propere gemeente, maar het is niet zo dat ik hier al mijn favoriete stamcafé of plekje heb. Je kan me wel vaak zien joggen. Ik ben nogal sportief. Zo volg ik taibo in dansstudio Reflex in Wijnegem, een soort Oosterse zelfverdediging op muziek zonder fysiek contact."
Met Miss Belgian Look Natasja Ketele uit Pulderbos en ex-Mister World Tom Nuyens lijkt Groot-Zandhoven stilaan een kweekvijver voor mannequins. De winnares rijdt met een Chevrolet Matiz, een diamanten juweel en reizen voor een totaalwaarde van 40.000 euro naar huis. De auto moet na een jaar niet worden teruggegeven. Menniké moet nu nog een BV-peter of meter zoeken die haar op 6 oktober wil vergezellen. "Lastig, want de finale vindt op een zaterdagavond plaats, en dan hebben die BV's allemaal betaalde opdrachten en optredens."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio