Putte weert vrachtwagens

In navolging van de verkeerssituatie in Belgisch Putte geldt vanaf 1 januari ook aan de Nederlandse kant van de grens een parkeerverbod in de dorpskern voor vrachtwagens en bussen.

BR>

Bij onze noorderburen komt een speciaal parkeerterrein aan de Acacialaan. Ook voor Belgische truckers en buschauffeurs is dat van belang, want nu laten zij hun voertuigen vaak achter op het Putse Marktplein in Nederland.

Op het Putse Marktplein staan veel trucks en bussen geparkeerd. Omwille van bouwplannen op dat plein en omdat het gemeenbestuur van Woensdrecht vindt dat vrachtwagens en wonen niet samengaan, bant de buurgemeente het zware verkeer uit de dorpskernen. Er komt wel een speciaal parkeerterrein aan de Acacialaan in Putte.

Omdat in Belgisch Putte in de woonwijken al geruime tijd een parkeerverbod geldt voor trucks en bussen, zochten veel truckers een standplaats voor hun mastodont aan de Nederlandse kant van de grens.

Stabroeks burgemeester Alida De Bie (CD&V) : "Wanneer die maatregel bij onze noorderburen in voege treedt, bestaat de kans dat ook wij te maken krijgen met parkeerproblemen voor vrachtwagenchauffeurs. Zo ver is het evenwel nog niet. Op dit moment bestaan er bij ons geen plannen om speciale parkeergelegenheden aan te leggen voor bussen en trucks. Eigenlijk is er hiervoor in onze gemeente helemaal geen plaats. Wanneer het probleem zich voordoet, treden we gepast op."Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio