Bezeten van geel-blauw

Print
Beveren-Waas - Zaterdag vindt in de schaduw van het Freethielstadion van SK Beveren de jaarlijkse fandag plaats. Een hele dag lang zijn de supporters de eregasten van hun geliefde club. Ook Gazet van Antwerpen zet haar schouders onder de fandag.
BR>
Voetbalclub SK Beveren beleeft momenteel niet de meest prettige tijden. De club komt dit jaar in tweede klasse uit en ook op bestuursvlak zijn nog niet alle problemen van de baan. De enige zekerheid die de club wel heeft, is de gedrevenheid en het enthousiasme van de aanhang.

De fans van SK Beveren blijven hun geliefde club steevast trouw, in goeie en kwade dagen. Tijdens de fandag vandaag staan zij, en met uitbreiding ook hun gezin, in de schijnwerpers. Op de parking aan de Lindenlaan starten vanaf 14u heel wat activiteiten.

Voor het eerst zal er een heel kinderdorp worden ingericht waar verscheidene volksspelen worden georganiseerd. Daarnaast zijn er zoals gewoonlijk de nodige drank- en eetstandjes, optredens en ook de spelers van de eerste ploeg zijn aanwezig voor een handtekeningsessie.

De supporters van SK Beveren stellen hun nieuwe supportersvereniging voor met hun eigen stand en alle jeugdspelers trekken zaterdag hun voetbalschoenen aan voor wedstrijden tegen Lokeren en KV Mechelen.

Uiteraard is ook Gazet van Antwerpen van de partij op de fandag. Dit jaar organiseerden we via de website de verkiezing van de supersupporter. De fans konden de beste supporter nomineren. Hij of zij krijgt zaterdag een voetbal die gesigneerd is door alle spelers en een mooie ruiker bloemen. En deze supersupporter zal in de maandagkrant kunnen uitleggen waarom en hoe hij of zij SK Beveren in het hart draagt.

Op de fandag is er natuurlijk ook altijd een wedstrijd van het eerste team. Dit jaar voetbalt SK Beveren tegen FC Omniworld, een Nederlandse tweedeklasser. "Dat wordt een leuk weerzien met een van de meest geliefde ex-spelers van SK Beveren, namelijk Peter Van Vossen", legt PR-verantwoordelijke Dirk Dobbeleir uit. "Hij is nu hulptrainer bij FC Omniworld. Het wordt ook sportief een mooie test voor ons team. Deze Nederlandse tweedeklasser is een waardige tegenstander om te zien hoever we staan."

Na die wedstrijd zijn er nog een aantal optredens. Rond 23u is de fandag ten einde. De toegang is de hele dag gratis.

Joris VERGAUWEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio