'Elektrische sigaret is hot'

'Elektrische sigaret is hot'

'Elektrische sigaret is hot'

Print
Brasschaat - In Brasschaat is sinds deze week de eerste Belgische winkel voor elektrische sigaretten geopend. De voordelen van deze sigaretten zijn enorm: ze stinken niet, ze produceren geen afval, ze bevatten geen kankerverwekkende stoffen, ze kosten weinig én ze zijn ideaal om van uw rookverslaving af te geraken.
"De elektrische sigaret komt helemaal uit China overgewaaid", zegt Edwin Dröge van Densoms, de eerste elektrische sigarettenwinkel in ons land. "De sigaret bestaat uit een batterij, wat elektronica én een ampul nicotine die je in verschillende sterktes kan verkrijgen."

De sigaret heeft veel weg van een vulpen, maar volgens Dröge zal ze een ware revolutie ontketenen. "De voordelen ervan zijn zo enorm, dat binnenkort niemand nog naar echte sigaretten grijpt. De elektrische variant bevat geen kankerverwekkende stoffen, veroorzaakt geen brandplekken, er zijn geen peukjes én de sigaret mag óveral gerookt worden - zelfs in restaurants, openbare gebouwen en vliegtuigen - én ze maakt een einde aan passief meeroken, want ze verspreidt alleen onschuldige waterdamp."

Daarnaast is de elektrische sigaret ideaal om van uw rookverslaving af te geraken. "Het is mogelijk om de hoeveelheid nicotine geleidelijk aan af te bouwen, totdat het nicotinegehalte nul wordt.

Elektrisch roken is bovendien ook veel goedkoper dan echt roken. De elektrische sigaret zelf kost tussen 70 en 300 euro. Maar eens je ze hebt aangekocht, moet je alleen nog maar investeren in de nicotine-ampullen. Die kosten 4,60 euro per stuk en zijn vergelijkbaar met twee pakjes sigaretten."

Voorheen waren elektrische sigaretten alleen via het internet verkrijgbaar. De opening van de winkel in Brasschaat is meteen een succes. "Normaal zouden we onze deuren pas volgende week openen. Maar deze week stonden hier al zoveel mensen voor de vitrine, dat we er maar meteen zijn ingevlogen."

Kobe VERHEYEN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio