Nijlense hond bijt stuk uit oor van diepvriesventer

Een 42-jarige huis-aan-huisverkoper van diepvriesproducten is tijdens zijn ronde in Nijlen gebeten door een hond. De schepershond beet een flinke hap uit het rechteroor van de Mechelse verkoper.

Het incident vond donderdag om 13.30u plaats aan een woning in de Rector De Ramstraat in Nijlen. Een 42-jarige man uit Mechelen werd er lelijk toegetakeld door een hond.

"Ik stapte uit mijn koelwagen om de bestelling op te nemen. Er hing geen bel, maar een tekst dat je langs achter moest gaan", zegt de verkoper, die anoniem wil blijven. "Aan een zijpoortje stak ik mijn hoofd boven het hek. Toen sprong vanachter het hek plots een grote schepershond omhoog en het beest beet een stuk uit mijn oor. Ik besefte eerst niet wat er gebeurd was en ben op de grond gevallen. Ik bloedde hevig en had veel pijn", vertelt de man van op zijn ziekenbed in het Heilig Hartziekenhuis in Lier.

Weer aangenaaid

"Ik heb geroepen dat de mensen de hulpdiensten moesten bellen. Ik heb hen het stuk oor aangewezen, dat aan het hek op de grond lag. Ze hebben het ingepakt in ijs en naar het ziekenhuis gevoerd. Ik ben een drietal centimeter van mijn rechteroor kwijt. De dokters hebben het er weer aangenaaid, maar de kans is groot dat mijn lichaam het stuk weer afstoot", beseft de man, die vrijdagavond het ziekenhuis met een groot verband rond zijn hoofd mocht verlaten.

"Ik heb altijd schrik van honden gehad. Ik kom er nochtans veel tegen. Het is geen makkelijke job, maar ik hield altijd vol. Het is een schande dat de mensen niet beter op hun gevaarlijke dieren letten. Ik heb gehoord dat de hond ondertussen een spuitje heeft gekregen en is ingeslapen. Dat is al een grote opluchting voor mij. Ik ben minstens een maand werkonbekwaam. Daarna ga ik gewoon weer mijn job doen. Al zal dat zeker in het begin met extra schrik zijn."

BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio