Verdachte parachutemoord komt slecht uit rapport psychiater

Verdachte parachutemoord komt slecht uit rapport psychiater

Verdachte parachutemoord komt slecht uit rapport psychiater

Print
Ranst - Het psychiatrisch rapport over Els Clottemans, hoofdverdachte in de zogenaamde parachutemoord, is klaar. Het zou heel negatief zijn voor de 22-jarige vrouw uit Ternat en zou de theorie van de speurders bevestigen dat de vrouw tot veel in staat is.
Het parket van Tongeren wil alleen bevestigen dat het rapport klaar is, maar wil niet ingaan op de inhoud ervan.

Els Clottemans zit al een halfjaar in de cel op verdenking van de moord op de 37-jarige Els Van Doren uit Ranst. De vrouw uit Ternat zou zowel de hoofd- als de reserveparachute van haar vriendin en liefdesrivale hebben gesaboteerd. De driehoeksverhouding tussen Clottemans, Van Doren en Eindhovenaar Marcel S. is volgens de speurders het motief van de moord.

Els Clottemans blijft intussen haar onschuld uitschreeuwen. Materiële bewijzen dat zij de moord heeft gepleegd, zijn er niet.

De vrouw verschijnt half augustus opnieuw voor de raadkamer. Tegen dan zou het psychiatrisch rapport in het dossier zitten. "Wij zijn nog niet op de hoogte van de inhoud van dat rapport", zegt Marijn Van Nooten, de raadsman van Els Clottemans. "Vreemd dat we het bestaan ervan via de pers moeten vernemen. Het nieuws heeft een enorme impact voor mijn cliënte."

Amerikaanse minnaar
Er zijn wel nog verscheidene onderzoeksdaden gepland. Zo willen de speurders van de federale gerechtelijke politie van Tongeren nagaan wat er zich vorig jaar heeft afgespeeld in de Amerikaanse staat Illinois. Els Clottemans verbleef daar zes weken in de zomer van 2006. Als gedreven parachutiste zocht ze er een vriend op, ze woonde cursussen bij en was aanwezig op de World Free Fly Convention, het wereldcongres vrije val.

Daar deed zich na afloop een incident voor dat een Amerikaanse minnaar die haar had gedumpt, bijna het leven zou hebben gekost.

Clottemans zou achter het stuur van een terreinwagen zijn gekropen, terwijl haar ex-vriend op het dak van de terreinwagen zat. Zij zou onder de vleugel van een vliegtuig zijn doorgereden. Het verhaal wil dat de man op het dak zich slechts op het nippertje kon redden door weg te springen.

De reactie van Clottemans op dat voorval: "Het hele Amerika-gedoe is een van de dingen die worden uitvergroot om mij in een slecht daglicht te plaatsen".

Nancy VANDEBROEK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio