Parkeerprotest laait op

Print
Mechelen - Het Mechels MobiliteitsComité (MMC) vindt dat het stadsbestuur te lang talmt met oplossingen voor de parkeerperikelen in de stad. “Eigenlijk zou de werknemerskaart vanaf 1 september verkrijgbaar moeten zijn”, vindt coördinator Freddy De Wilder.
BR>
Een delegatie van het comité ondersteunde donderdagavond een actie van bewoners in de wijk Leuvensesteenweg. Zij klagen de vele boetes en het tekort aan parkeerplaatsen aan. “Het probleem in de omgeving van het Arsenaal staat model voor de problemen in tal van buurten”, zegt De Wilder. Hij vraagt vlug een nieuw onderhoud met de stad. “Bewoners en werknemers worden nu na de grote vakantie nog steeds geconfronteerd met parkeerproblemen die almaar groter worden.”

Het MMC eist daarom snel duidelijkheid over de prijs van werknemerskaarten. “Twintig, maximum dertig euro is haalbaar. Navraag leert ons dat een kaart moet gelden voor meerdere auto’s.” MMC herhaalt ook dat de invoering van blauwe zones zonder alternatief geen oplossing is. “Maar ondanks de zeer constructieve houding van alle partijen tijdens de onderhandelingen heeft schepen Geys schijnbaar afgehaakt. Zonder zich te laten vervangen, meldde hij zich afwezig voor het laatste overleg begin juli. Daags nadien zouden wij worden ingelicht over de stand van zaken, maar daar is niks van in huis gekomen.”Karel Geys (sp.a) reageert verbaasd op de uitspraken van De Wilder. “Ik haak helemaal niet af. Maar de avond van die geplande bijeenkomst ben ik weggeroepen voor een dringend overleg in Brussel. Daarna ben ik tien dagen met vakantie gegaan.” Geys kondigt aan dat hij de invoering van de werknemerskaarten in september of oktober hoopt te laten goedkeuren door de gemeenteraad. “Met de meeste voorstellen van MMC hebben wij wel rekening gehouden. Wij hebben de voorbije maanden zeer constructief samengewerkt en voor mij blijft dat ook zo.”

Sven VAN HAEZENDONCK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio