Rust keert terug in vijfsterrengemeente

Print
Bornem - Nu de Fata Morgana-karavaan Bornem heeft geruild voor Zedelgem, lijkt de rust in de Klein-Brabantse gemeente teruggekeerd. De meest tastbare herinnering aan de bewogen week wordt ongetwijfeld de replica van de stoomlocomotief die naar de kinderboerderij in de Barelstraat is gegaan.
BR>
Wafelbakster Eefje
Meteen nadat ze haar ster binnenhaalde, viel er bij wafelbakster Eefje Stroobants een zware last van haar schouders. "Ik ben blij, fier en dankbaar, maar ook tevreden dat het er allemaal opzit en dat dit weer een gewone week kan worden. Het was leuk maar niet voor herhaling vatbaar", aldus Eefje Stroobants die vooral tegen het eind van de week een acuut slaapgebrek had.

Vendelzwaaier Niels
"Voor ons is het nog niet gedaan. We hebben een driehonderdtal vlaggen gekregen en die moeten allemaal opnieuw richting thuishaven. We hebben ons vooral bezig gehouden met het sorteren van de echte vlaggen en die die we zelf hebben gemaakt. We gaan nog wel eventjes zoet zijn met het opsturen van de vlaggen. En neen, dit is niet iets wat ze me binnen drie weken opnieuw moeten vragen."

'Tante' Louisa
"Ik denk dat ik deze week toch een beetje in een zwart gat ga vallen", zegt tante Louisa die sinds zaterdag bij uitbreiding van heel Bornem tante wordt genoemd. "We hebben heel veel hulp gekregen van onder meer toneelkring De Morgenster uit Hingene. Wellicht gaan alle kleren die we zelf maakten ook naar de toneelgroepen. Zo blijft er toch nog iets over van al het werk."

Krantenuitgeefster Siska
Ongeveer een op de tien toeschouwers heeft zaterdag een kopie van de Bornemsche Gazet weten te bemachtigen. Dat maakt dat de ambachtelijk gemaakte krant meteen een verzamelaarsitem is geworden. Siska maakt zich volop klaar voor een ander huzarenwerkje, want vrijdag vliegt zij naar Senegal waar ze haar vriend terugvindt die er al aan de slag is als bio-ingenieur. Siska gaat er als arts werken.

Locomotiefbouwer Johan
Het meest tastbare resultaat van Fata Morgana in Bornem is ongetwijfeld de twaalf meter lange houten locomotief. Met zeshonderd kilogram hout en onder meer tweeduizend klinknagels is het een pronkstuk. "Dit mag niet zomaar verdwijnen", zegt Johan. "Er bleek al snel interesse van de kinderboerderij De Barelhoeve. De locomotief staat er sinds maandag als attractie voor de kinderen." Bij De Barelhoeve zijn ze er tevreden mee. "Maar we hebben wel al bordjes moeten zetten om te verhinderen dat de kinderen er roekeloos zouden opklimmen. We vrezen eigenlijk dat hij vrij snel afgebroken zal zijn en dat zou toch een beetje zonde zijn", klinkt het daar.

Patrick POPPE
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio