Trendy aan het Te Boelaerpark

Print
Borgerhout - Toen ze een jaar geleden in Antwerpen neerstreek, droomde de Mozambikaanse kunstenares Olga Dengo van een eigen galerie. Vandaag heeft ze die, aangevuld met twee riante gastenverblijven. Welkom in Waterfront Art-Guesthouse aan het Verbindingsdok op het Eilandje.
BR>
In eigen land was Olga Dengo (27) al een gevierd kunstenares, toen ze er de Vlaamse arts Wouter Arrazola de Onate (34) leerde kennen. De twee reisden vorig jaar af naar Antwerpen, waar ze een ruim pand vonden op het Eilandje. Waterfront is tegelijk woning en guesthouse, met op het gelijkvloers een open atelier. "Je kan hier gewoon binnenlopen voor een praatje", schetst Olga haar galerie. "Zelf ben ik dan meestal aan het werk. Zo kan je ontdekken hoe een schilderij tot stand komt. In Mozambique delen kunstenaars vaak een atelier. Er wordt ook meer gefilosofeerd over kunst."

Wie dacht dat Afrikaanse kunst zich beperkt tot houten maskers en gebatikte stof, heeft het mis. Het werk van Olga is abstract en oogt modern en sober, net als de doeken en voorwerpen die het gastenverblijf sieren. "Zelf verstokte reizigers, willen we voor de gasten een warme thuis creëren", vertelt Wouter. "Met verschillende ruimtes om rust te vinden en te genieten van de artistieke omgeving. Elk voorwerp hier heeft wel een verhaal." Een geitenlederen poef uit Mozambique siert de woonkamer met belendende keuken. Een zwarte Jezus aan het kruis uit Swaziland is de blikvanger in de multifunctionele zolderkamer. Los van hun kamer met douche, draadloos internet en tv kunnen vier gasten ook nog genieten van een extra badkamer, woonkamer en binnenkoertje. "Vergeet ook het zicht op de jachthaven niet", zegt Wouter. "Om het uur gaat de brug open en zie je de bootjes voorbijglijden. Zo rustgevend..."

ID
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio