OCMW's vangen staking cateringbedrijf op

Print
Mechelen - Door de staking van het personeel van cateringbedrijf ISS Catering uit Wilrijk kwam de maaltijdbedeling voor het OCMW in verschillende gemeenten in onze regio in het gedrang. Sommige mensen kregen alsnog iets te eten, anderen moesten zichzelf behelpen.
BR>
In Mechelen moesten zo'n negentig senioren het woensdag zonder een warme maaltijd van het OCMW stellen. "Tijdens de voormiddag hebben wij ze een voor een opgebeld om na te gaan of iedereen aan eten kon geraken. De meesten maakten er geen probleem van. Voor iemand die het huis niet uit kon, regelden wij een traiteur", zegt voorzitter Koen Anciaux (Open Vld). De komende dagen helpen twee traiteurs, Salons Breughel uit Mechelen en Ronny uit Liedekerke, het Mechelse OCMW uit de nood. "Wij hebben contact gehad met cateringbedrijf ISS en daar hebben ze ons laten weten dat de staking zeker deze week en misschien ook volgende week nog alle activiteiten stillegt. Senioren die dat willen, kunnen ook lunchen in onze dienstencentra of woon- en zorgcentra. Ze moeten dat wel een dag op voorhand laten weten", aldus Anciaux.

Bij het OCMW van Keerbergen zijn ze erg boos omdat niemand op voorhand offi- cieel is ingelicht over de staking. "We hebben het nieuws op de radio vernomen. Ik vind het schandalig dat een dienstverlenend bedrijf dat behoeftige mensen moet helpen, plots beslist om te staken", klaagt OCMW-voorzitster Christine De Lobel aan. "We hebben een plaatselijk bedrijf gezocht dat voor een 25-tal maaltijden heeft gezorgd. Een uurtje later hebben de OCMW-medewerkers samen met mij het middageten verdeeld. Hier heeft iedereen dus eten gekregen, al was het dit keer een koude maaltijd", besluit De Lobel. Bert PROVOOST, Sven VAN HAEZENDONCK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio