Dancefeest gokt op record

Print
Boom - Het dansende volkje kan op zaterdag 28 en zondag 29 juli op de derde editie van het openluchtdansevenement Tomorrowland in De Schorre zijn hartje ophalen. Organisator ID&T verwacht 20.000 toeschouwers.
BR>
Het Belgische zusje van het Nederlandse dansevenement Mystery Land heeft voor de derde keer plaats in recreatiedomein De Schorre onder de naam Tomorrowland. Onder het motto Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is a Mystery laten de jongens van ID&T er geen twijfel over bestaan dat ook dit jaar Tomorrowland een succes moet worden. "We zijn gegroeid in de tijd, organisatie, publiek en kwaliteit", zegt Christophe Van den Brande. "We hadden vorig jaar 14.000 bezoekers en we willen er dit jaar minstens 18.000 halen. De voorverkoop bedraagt al het dubbele van vorig jaar", weet hij.

Ook de camping is in trek. "We vermoeden dat voor jongeren een festival zonder kamperen geen echt festival is. We verkochten al zo'n zevenduizend campingtickets. Daar zijn er heel wat bij uit de regio", zegt Van den Brande. Honderd medewerkers zorgen voor de opbouw. Op de twee festivaldagen wordt dat aantal minstens verdubbeld. Bezoekers moeten alle drank en eten aan de ingang afgeven. "We voeren ook een anti-drugs beleid. Ook dit jaar zal er 'stille politie' rondlopen", vertelt Christophe.

Op het terrein zijn er acht danslocaties. Dj's voor zaterdag zijn Magnus, Marco Bailey, Fresh & MC Stamina, Ed Rush & MC Justyce, Yahel, Astrix, Ghost, Miss Djax, Yves Deruyter en Airwave. De hoogtepunten voor zondag zijn Paul Van Dyck, David Guetta, Roger Sanchez, Bob Sinclar, Carl Craig, Jeff Mills, DJ Rush, Armin Van Buuren en Discobar Galaxie. Het afsluitende vuurwerk is om 22.15u gepland.

Praktisch

Tomorowland opent op zaterdag de deuren van 14u tot 1u en op zondag van 11u tot 0u op De Schorre, Schommelei in Boom. Er is in randparkings voorzien. Buslijn 50.0 Antwerpen-Boom-Mechelen brengt je tot op de locatie. Enkele wijken zoals Bosstraat, De Schomme en Hoek zijn enkel bereikbaar met een speciaal pasje voor de bewoners. Enkele straten rond De Schorre veranderen tijdelijk in enkelrichting. Je kan vanaf vrijdagavond De Schorre niet meer in. Het hele weekend blijft de speeltuin vooraan in De Schorre wel geopend. De kampeerders moeten maandag 14u het terrein verlaten. Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio