Bakker knapt kasteel op

In het bekende kasteeltje aan de spoor- weg in Hombeek (Mechelen), vlak bij de Egleghemvijver, kan je na jaren opnieuw ijsjes smullen. De Mechelse familie Claus opende er zopas een ijssalon-tearoom waar je ook snacks kan eten.

jmartynowski

BR>

Pierre Claus (44) was na twaalf jaar een beetje uitgekeken op de bakkersstiel. "Aan de Liersesteenweg in Mechelen hadden mijn vrouw en ik een goed draaiende bakkerij. Wij leverden aan vier hotels, restaurants, evenementen en beurzen. Maar het was te druk geworden. Wij wilden een rustiger leven", vertelt Pierre.

Aanvankelijk was het koppel van plan om buiten de stad een kleinere bakkerij te openen. "Ik snakte naar het groen. In de bakkerij kon ik alleen door een Veluxraam zien dat de zon scheen. Bijna hadden wij elders een zaak overgenomen, maar de deal sprong op het laatste moment af", zegt Marianne (46). Louter toevallig botste Pierre via een website voor immobiliën op Villa Windsor in Hombeek. "Wij waren meteen verkocht en zochten rechtstreeks contract met de eigenaars. Uren hebben wij met hen gebabbeld over onze plannen. Ze waren wild enthousiast. Want vanaf het moment dat zij stopten, werden er geen ijsjes meer verkocht in Villa Windsor. Wij kregen volledig carte blanche."

In ruim twee maanden tijd verbouwde de familie Claus het charmante kasteeltje opnieuw tot een tearoom-ijssalon. "Voor ons is dit een droom", zegt Marianne. "Al is ons leven er niet bepaald rustiger op geworden. Dat draait hier als zot. Gelukkig werk ik graag", lacht de bakker. Straffer: hij schafte zich zelfs opnieuw een bakkersoven aan. "Ik kon het niet laten. Binnenkort kan ik voor mijn klanten weer spiestaarten bakken en profiteroles maken. Met een tasje koffie is dat heerlijk, toch?" Minstens even trots is de familie op haar ijsspecialiteiten. "De mensen moeten zeker ons Violette-ijs eens komen proeven of onze Mechels Astridjes van ijs. We bereiden alles zelf", vertelt Marianne.

't Kasteeltje Claus heeft ook al plannen om een feestzaal in te richten. "Die willen wij verhuren aan verenigingen uit het dorp. Er liepen zelfs al vragen binnen van antiquairs voor tentoonstellingen." De zaak is elke dag open vanaf 11u (behalve maandag en dinsdag).

Sven VAN HAEZENDONCK

't Kasteeltje Claus, Eglegemweg 1 in Hombeek. Info: 015-34.03.95

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio