Lier wil sluipverkeer Hagenbroek-Noord weg

Print
Lier - Het Lierse schepencollege wil samen met dat van Ranst het sluipverkeer in Hagenbroek-Noord tegengaan. Volgens de Ranstse burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) kan dit enkel via ingrijpende maatregelen zoals een fietstunnel onder de Ring (R16) van Lier.
BR>
De straat Hagenbroek-Noord wordt hoe langer hoe meer geconfronteerd met sluipverkeer dat het kruispunt van de Liersesteenweg in Emblem (Ranst) met de Ring en Lispersteenweg in Lier wil mijden. Via de Ranstsesteenweg (Emblem) rijden autobestuurders dan via de Schranshoeveweg en de Ranstsebinnenweg naar Hagenbroek-Noord om zo op de Ring terecht te komen. "Het probleem kan niet opgelost worden door Hagenbroek-Noord af te sluiten, omdat er dan een verschuiving zal plaatsvinden naar onder meer de Hondstraat", zegt de Lierse burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Het schepencollege heeft daarom beslist om hierover opnieuw gesprekken aan te knopen met de gemeente Ranst en met het Vlaamse Gewest om de kruispunten Liersesteenweg-Ring en Liersesteenweg-Ranstsesteenweg in Ranst aan te passen. In eerste instantie wil de stad met de gemeente Ranst de mogelijkheden van gezamenlijke maatregelen bekijken.

"Op de sluipwegen geldt plaatselijk verkeer en de politie controleert daar geregeld, maar dat lost het probleem niet echt op. Er zijn structurele maatregelen nodig. Zo vragen wij al langer een fietstunnel onder de Ring. In dat geval kan het verkeer vanuit Ranst zonder hindernissen de Ring op. Op het kruispunt Liersesteenweg-Ranstsesteenweg denken we aan een lichtenregeling die het afdraaiende verkeer naar Massenhoven zou moeten vergemakkelijken", reageert Lode Hofmans.

CVR
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio