Rumst betaalt dak Rupelklei met verkoop Suezaandelen

Print
Rumst - Het gaat Rumst financieel voor de wind. Vorig jaar sloot de gemeente met een overschot af en de verkoop van Suez-aandelen brengt een aardige stuiver op. Meteen kan ze met dat geld het dak van het klei- en baksteenmuseum Rupelklei herstellen.
BR>
De rekening van het voorbije jaar toont voor Rumst een positief saldo. Dit wordt opgenomen als begrotingswijziging voor dit jaar. Nog een meevaller is de verkoop van de Suez- aandelen. Gemeenteontvanger Daniël Lemal kan maar liefst driekwart miljoen euro in de inkomstentabel voor 2007 noteren.

"Deze opbrengst wordt in de eerste plaats gebruikt om enkele leningen vervroegd af te betalen", zegt schepen van Financiën Eddy Huyghe (CD&V). "Het saldo is bedoeld voor de renovatie van het dak van museum Rupelklei. Ook het buitengewone reservefonds van dit gemeentelijke klei- en baksteenmuseum wordt hiermee gespekt."

Geen half werk

Oppositieraadslid André Gielis (Open Vld-Volksbelangen) had in de cijfers ontdekt dat het om een 'half dak' ging en vroeg hierover meer uitleg. "De beheerraad had inderdaad de dringende herstelling van de helft van het museumdak gevraagd", zegt de schepen. "Dat bleek aan de ene zijde van het gebouw totaal versleten te zijn. Nu we voldoende financiële ruimte hebben, moeten we ons niet tot de helft beperken, maar kunnen we meteen de hele oppervlakte laten vernieuwen."

JW
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio