Feliciano lokt nieuw publiek

Print
Turnhout - "Kippenvel", omschrijft de Turnhoutse burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V) het gevoel dat hij kreeg toen José Feliciano zijn komst naar de Turnhoutse Vrij-Dagen bevestigde. Deze blinde Puertoricaan behoort met zijn latino­muziek tot de wereldtop.
BR>
Het tourschema van de Puertoricaans-Amerikaanse zanger-gitarist José Feli­ciano ziet er voor deze maand betrekkelijk indrukwekkend uit: Monaco, Barcelona, Madrid, Londen, Dublin en Casblanca. "En in dat lijstje staat dan op 20 juli ineens Turnhout", lacht Marcel Hendrickx. "We zijn natuurlijk bijzonder trots dat wij als kleine stad dit wereldtalent mogen ontvangen. Het is zijn eerste optreden in België in tien jaar tijd."

Wie de fanmail op de website van de blinde artiest doorbladert, treft er bewonderende woorden aan van Amerikanen tot Chinezen. Hij is wereldvermaard om zijn virtuoze gitaarspel en won maar liefst zes Grammy Awards. En toch klinkt zijn muziek de meeste mensen wellicht bekender in de oren dan zijn naam.

Birset

"Voor jongere mensen zal de naam José Feliciano wat moeilijker verkoopbaar zijn, maar toch herkennen ook zij volgens mij enkele van zijn nummers. Maar ik denk dat we vrijdag een heel ander publiek gaan krijgen dan anders. Mensen die hier normaal nooit tijdens de Vrij-Dagen geweest zijn, gaan nu toch naar de Grote Markt afzakken. Ook de kenners gaan we zeker kunnen aanspreken."

Het programma voor vrijdagavond 20 juli kreeg op het laatste moment nog een opvallende aanvulling. "Voorprogramma­ 't Schoon Vertier heeft een redelijk korte set, zodat we een gat moesten opvullen. Daarom hebben we Freddy Birset nog eens aangezocht. Hij was meteen bereid nog eens naar Turnhout te komen. Hij heeft hier kennelijk ook een redelijk grote aanhang", zegt Hendrickx.

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio