OCMW-plan serviceflats roept reacties op

Print
Antwerpen - CD&V/N-VA reageert gematigd positief op de plannen van het Antwerps OCMW om senioren zelf te laten investeren in de bouw van serviceflats. "Er zijn nog te veel vragen onbeantwoord om nu al te zeggen dat deze financiering er komt", vindt gemeenteraadslid Cathy Berx (CD&V).
BR>
Dat vindt ook OCMW-raadslid Luk Lemmens (N-VA). "Deze formule is bespreekbaar, maar er is een aantal randvoorwaarden nog niet ingevuld. Bovendien is het nog maar de vraag of er voldoende belangstelling is van senioren en banken om te investeren. Pas als we dat weten, is het duidelijk of deze formule levensvatbaar is."

Cathy Berx waarschuwt voor een zorgbeleid met twee snelheden. "Het kan niet zijn dat een klant die zich inkoopt voorrang krijgt op iemand gewoon huurt." Die bekommernis wordt gedeeld door OCMW-raadslid Dirk Geldof (Groen!). "Het kan niet de bedoeling zijn de nood aan meer ser- viceflats op te hangen aan een dualisering van de markt of de zorg."

Vlaams Belang tenslotte vraagt zich af of "het OCMW een immobiliënkantoor wordt voor begoede senioren". "Deze formule is enkel interessant voor bemiddelde senioren met een eigendom en/of spaarcenten."
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio