Burgemeester sluit zes theehuizen wegens drugs

Print
Antwerpen - Burgemeester Patrick Janssens heeft woensdag zes vzw's gesloten omdat er drugs werden verkocht of gebruikt. Drie theehuizen moeten zes maanden dicht, twee drie maanden en eentje een maand.
BR>
Dat het het stadsbestuur, de politie en het parket menens is met de strijd tegen de (drugs)overlast die vzw's en andere horecazaken veroorzaken, bleek zondag nog. Toen werden twee vzw's verzegeld waar drugs werden verkocht, aan de Borsbeekstraat en de Provinciestraat. Woensdag sloot burgemeester Patrick Janssens zes theehuizen met het statuut van een vzw.

"Daarbij steunt de burgemeester op artikel 9bis van de drugwet van 24 februari 1921", luidt het in een persbericht. "Dat artikel geeft een burgemeester de mogelijkheid om panden te sluiten waar drugs worden verkocht en verhandeld, of waar het gebruik van drugs wordt vergemakkelijkt." De maatregel kan maximaal zes maanden gelden en dat kregen drie vzw's ook aan hun broek. Het ging om theehuisjes in de Van Kerckhovenstraat, Kerkstraat en Jaak de Braeckeleerstraat. Drie andere vzw's werden gesloten omdat er drugs werden gebruikt: aan de Diepestraat en de Boomsesteenweg, telkens voor drie maanden, en in de Klamperstraat (één maand).

"De sluiting komt er in overleg met de gerechtelijk overheid en nadat de exploitanten voor een hoorzitting werden uitgenodigd. Slechts een van de zes exploitanten ging op die uitnodiging in. Het schepencollege moet de zes sluitingen vrijdag nog bevestigen", aldus nog de mededeling.

Janssens sloot eerder al zes vzw's zonder exploitatievergunning (in juni) en dancing Space aan de Frankrijklei wegens drugsverkoop (maart).
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio