Antwerpen investeert in sport

Print
Antwerpen - De komende vijf jaren trekt Antwerpen 67 miljoen euro uit voor het uitbreiden van de sportinfrastructuur. Het gaat onder meer om het bouwen van sporthallen, buurtsportloodsen en het aanleggen van kunstgrasvelden. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (Open Vld) werkt momenteel aan een prioriteitenlijst in overleg met de Antwerpse sportfederaties.
BR>
"De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de aanpassing van de stedelijke zwembaden aan de door Vlaanderen opgelegde milieunormen. Die operatie is nu achter de rug, waardoor er geld vrijkomt om in andere sporttakken te investeren", zegt Davy Brocatus op het kabinet van Ludo Van Campenhout.

Tegen het einde van deze legislatuur moet Antwerpen vier sporthallen, negen buurtsportloodsen en tien velden met kunstgras rijker zijn. "We hopen partners te vinden die bereid zijn om mee te investeren. Dat kan een particulier zijn of een andere overheid. Precies om potentiële investeerders aan te trekken willen we eerst weten wat de behoeften zijn in Antwerpen", gaat Brocatus verder.

Ondertussen werkt het kabinet van Ludo Van Campenhout ook aan een sportbeleidsplan voor Antwerpen, zoals Vlaams minister van Sport, Bert Anciaux (spirit) vraagt. "Het plan moet in het najaar klaar zijn en een overzicht geven van onze plannen voor de volgende jaren. Daar hangen ook Vlaamse subsidies aan vast. Het is dus best mogelijk dat Vlaanderen onze partner is voor een aantal projecten", zegt Davy Brocatus.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio