Scouts bouwen nieuw clublokaal

Print
Kontich - Aan de Duvelshoek, achter de terreinen van V.K. Kontich, starten de gidsen en scouts van Kokaz 26ste Sint-Joris in oktober met de bouw van een nieuw scoutslokaal.
BR>
De huidige lokalen zijn te krap geworden om alle jins en kapoenen van het 26ste te huisvesten. Sinds de scouts in 2001 beslisten om Sint-Joris om te vormen tot een gemengde jeugdbeweging, is het ledenaantal verdubbeld.

Het nieuwe clublokaal komt op gemeentegrond die de scouts voor 30 jaar in erfpacht hebben. Schepen Luc Blommaerts, verantwoordelijk voor jeugdzaken, prefinanciert de bouwwerken met een lening van 120.000 euro. Slechts één derde van deze renteloze lening moeten de scouts terugbetalen, in twintig jaar. De gemeente draagt de rest.

"Op het gelijkvloers komt een bergplaats voor sjorhout en ander typisch scoutsmateriaal, naast sanitaire voorzieningen en een vergaderlokaal voor de scoutsleiding. De eerste verdieping is voorbehouden voor indoor activiteiten", schetst Daniel De Wieuw, voorzitter van de VZW Vrienden van Sint-Joris. Na lang onderhandelen vond hij een aannemer die het clubhuis kan bouwen binnen het budget. De grondplaat kan in augustus al gegoten worden, de eigenlijke werken starten in oktober. Volgende maandag tekenen het scoutsbestuur en schepen Blommaert de officiële overeenkomst.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio