"Boechout verdient beter"

Print
Boechout - Hij zou schepen van Financiën, Middenstand, Senioren en Werkgelegenheid worden. Maar de Raad van State gooide roet in het eten. Toch ziet Bart De Clerck (CD&V) ook een positieve kant: "Boechout mag blij zijn dat Albert Mariën zich nu terugtrekt in zijn appartement aan de zee, nadat hij een half jaar 2.500 euro per maand heeft ontvangen om alleen maar tegen te werken."
BR>
De Boechoutse soap is bekend: na de verkiezingen van 8 oktober tekende CD&V eerst een akkoord met Open Vld en Team Boechout, maar toen er geen vierde partner werd gevonden om een meerderheid te vormen, sloot de partij een overeenkomst met sp.a-spirit en Groen! Uittredend burgemeester Albert Mariën (Open Vld) zocht het vervolgens hogerop en kreeg gelijk van de Raad van State. Gevolg: CD&V moest nieuwe kandidaten aanwijzen voor het college. Kandidaat-burgemeester Michel Bruyneel en aspirant-schepenen Dirk Crollet en Bart De Clerck staan tot 2012 aan de zijlijn.

"De huidige oplossing is de beste voor Boechout", zegt Bart De Clerck. "Sommige media hadden het over een Bijltjesdag bij CD&V, maar niemand heeft ons gedwongen om terug te treden. Het belangrijkste is dat CD&V in de coalitie blijft. Alles is beter dan de oude politieke cultuur van Albert Mariën en Fred Entbroukx (Team Boechout, red.) te laten zegevieren. Bovendien zijn onze nieuwe schepenen prima kandidaten. Wij hebben niet moeten scharrelen om een sterke lijst te vormen."

"Het stoort me dat de oppositie de suggestie wekt dat wij iets verkeerds hebben gedaan", zegt De Clerck. "Ik heb maar één geldig akkoord ondertekend, want het eerste document werd niet gedragen door een meerderheid. Open Vld, Team Boechout en CD&V vertegenwoordigen samen maar 11 van de 23 zetels in de gemeenteraad. Daarom ben ik als jurist verbaasd over de uitspraak van de Raad van State, zeker omdat wij al gelijk hadden gekregen van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Nu, ik weet welke partij de voorbije acht jaar verantwoordelijk was voor de benoemingen bij de Raad van State."

De Clerck is keihard voor de ex-burgemeesters Albert Mariën en Fred Entbroukx. "Boechout is een prachtig dorp met een bruisende culturele uitstraling. Die hebben we niet dankzij, maar ondanks de bestuurders uit het verleden. De drie toppers van Open Vld zijn samen 210 jaar! En het belang van de gemeente zal hun worst wezen, zij rijden alleen maar voor zichzelf. Als de liberalen in de toekomst nog een rol van betekenis willen spelen, dan moeten ze nu hun conclusies trekken. Boechout verdient beter."

"Hetzelfde geldt voor Fred Entbroukx. Die gaat er prat op dat hij in de gemeente geboren en getogen is, maar hij zou zich beter afvragen hoe het dan komt dat zijn partij maar twee zetels heeft binnengehaald. Blijkbaar willen onze inwoners betere bestuurders. Boechout wordt nu verlost van een generatie die alleen bezig was met eigenbelang: Mariën, Entbroukx en hier en daar nog een verlopen café- figuur. Onze gemeente mag blij zijn dat Mariën zich definitief terugtrekt in zijn appartement aan de zee, nadat hij een half jaar 2.500 euro per maand heeft ontvangen om niet te werken, maar tegen te werken."

Zelf gaat Bart De Clerck zich concentreren op zijn communicatiebureau Com-fort. "Na negen jaar als journalist heb ik nu zelf ervaren hoe hard de politiek kan zijn. Maar ik geef het niet op. Ik ben niet zo'n fan van Arnold Schwarzenegger, maar voor één keer citeer ik zijn Terminator: Boechout, I'll be back!"
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio