Enkel schoolbus door Guido Gezellelaan

Print
Wuustwezel - Vanaf september wordt het leerlingenvervoer in de Noorderkempen uitgebreid met een nieuwe lijn 440. Deze nieuwe Lijnbus zal enkel tijdens de schooluren passeren door de Guido Gezellelaan aan het Stella Matutina Instituut, omdat een doorgang op elk uur van de dag te veel overlast zou veroorzaken in de kleine straat.
BR>
De scholengemeenschap Wuustwezel, Essen en Kalmthout legde tot voor kort zelf bussen in, waarbij de kosten werden doorgerekend aan de ouders. Omdat deze kosten heel wat hoger liggen dan de prijs van een Buzzy Pass, was deze situatie niet langer houdbaar. Vanaf september kunnen deze schoolbussen afgeschaft worden, want de nieuwe lijn 440 Essen-Brecht-Herentals zal een gedeeltelijke oplossing bieden voor dit probleem. De gemeentebesturen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel betalen elk 7.500 euro voor dit nieuwe leerlingenvervoer Noorderkempen. De overige kosten worden gedragen door de secundaire scholen van deze gemeenten.

De buslijn zal elk uur passeren in de gemeenten en om het half uur tijdens de spitsuren. In Wuustwezel zou de bus passeren door de Guido Gezellelaan om de leerlingen van het Stella Matutina Instituut veilig af te zetten. Omdat de doorkomst elk uur van de Lijnbus door deze smalle straat voor overlast zou zorgen, werd beslist om de bus enkele door de laan te sturen bij het starten en het eindigen van de school, dus 's morgens en rond 16u. De andere bussen rijden gewoon over de Bredabaan.

Er werd ook voorgesteld om aan de nieuwe halte aan de Guide Gezellelaan een verkeersbord "Halte enkel tijdens schooluren" te plaatsen, maar omdat zo'n bord niet bestaat, zou het eerst ontworpen moeten worden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio