La La Music zingt toontje hoger

Print
Hemiksem - De nationale feestdag staat in Hemiksem al drie jaar garant voor veel muziek. Het gratis evenement 'La La Music' groeit zelfs nog. Voor het eerst staan er op de Gemeenteplaats twee podia. Op het hoofdpodium mag El Crème Glace Qués voor het vuurwerk zorgen.
BR>
De Gemeenteplaats wordt op zaterdag 21 juli weer volledig verkeersvrij en omgetoverd in één groot muzikaal terras. "Dit jaar vonden we in de intergemeentelijke vereniging Ivebic een nieuwe partner om een volledig namiddag- en avondprogramma te vullen", zegt Tom De Wit van de organiserende percussieband Hemiksem, een ensemble dat is gegroeid uit harmonie de Verenigde Vrienden.

"De voorbije twee jaar merkten we wel dat de pauzes tussen de optredens nogal groot waren. Die vullen we daarom op een tweede, kleiner podium op met djembé-initiaties, een dj en optredens van Yune. De leemte die er met het wegvallen van de skateday kwam, vervangen we door springkastelen en een aantal attracties verzorgd door de brandweer van Hemiksem en de jeugdbrandweer van Boom. Zij zorgen onder meer voor workshops, een hindernissenparcours, een doolhof en natuurlijk spelletjes met veel water", aldus Tom De Wit. Er wordt dit jaar overigens ook vroeger begonnen, al vanaf 14u. Het Jeugdorkest Hemiksem (JOH!) mag de spits afbijten. Daarna volgen Forward (15.30u), De Schil (17u), Exit April (19u) en de percussieband Hemiksem (21u). El Créme Glace Qués, onder meer bekend van Debby & Nancy Late Night, geeft om 23u van jetje om de avond spetterend af te sluiten.

Ook de plaatselijke cafés verlenen graag hun medewerking en mogen met elk van een deel van het terras hun graantje meepikken. "Een supertof initiatief dat ook ons ten goede komt", zegt Mike Serneels van café De Witte. "Alleen nu hopen op goed weer en laat het volk dan maar komen." Voor het geval de weergoden het toch laten afweten, worden op het terras verscheidene tentjes geplaatst.

Bart ROGGEMAN

www.lalamusic.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio